AOR 3000A

For all your radio modifications, manuals, tips, reviews and guides

AOR 3000A

Postby Crocus » Wed Jul 26, 2017 11:15 am

any one got any idea 's on fault on a 3000A that I have - ... after a while , on any mode , scanning or not - the scanner goes into a ' mode ' of its own - putting up and string of 6 's ie ; 66666 on the display , it then freezes .... doing the re boot puts it back to square 1 - insert some more frequencies on what ever mode , and after a while the thing reverts back to the 66666 mess up , freezes .... I suspect one of the chips of course , but would welcome any advice on this before I proceed further ... thanks .. kris ... p.s. I know the 3000 's get ing old , but they are just brill to use when working and do all I want - I got ripped off by Martyn Lynch & co. on the sale of a new 8000 a while back , and I notice on hear that there are comments of 8000 being difficult to use , a right rigma role - I have a 3000 working ok @ present but would love to solve the prob on the 3000 A ....
Crocus
 
Posts: 23
Joined: Sat Jan 23, 2016 11:47 am

Re: AOR 3000A

Postby Mark5R » Wed Jul 26, 2017 11:59 am

Check the remote switch on the back and let me know if it works. It can jam like that when connected then disconnected to a cable or can get that bug.
Whistler TRX-2 ~ Funcube Dongle Pro+
Baofeng UV-5R ~ Baofeng UV-3R+
GRE PSR-225 ~ Uniden Bearcat BCT-15X
Cobra 29LTD ~ Cobra MT115
User avatar
Mark5R
 
Posts: 222
Joined: Mon Nov 11, 2013 11:37 am
Location: Sheffield

Re: AOR 3000A

Postby Crocus » Sat Jul 29, 2017 11:22 am

thank s Mark - as a service engineer I should have applied my own thinking / modus - ie :- look for the simple / obvious things 1st.. I checked the switch on back , don 't know how it came to be ON , but it was , switched to off , after re boot , re inserted all my freeks in various banks , again , and it 's working fine - thanks for yor help ... when its off the display , weaken 's - but after few minutes on / warming up , resumes to normal , just hope the display is not on the way out now ? - I know no spares available frm other forums , but suppose could find good 1 , on used scanner being sold for parts ... thanks again ...
Crocus
 
Posts: 23
Joined: Sat Jan 23, 2016 11:47 am

Re: AOR 3000A

Postby USAFE501 » Sun Jul 30, 2017 1:04 am

Crocus,
Glad radio is working, I think the 3000 sits in the the same "body" as the AOR 2002 - so if looking for external parts , screen etc you might want to see if there are any 2002 for spares...just a thought :smiles:

Thanks
USAFE501
USAFE501
 
Posts: 53
Joined: Sat Aug 20, 2016 2:30 am

Re: AOR 3000A

Postby Crocus » Mon Jul 31, 2017 8:24 am

spoke 2 soon ! ..... aft 3 days of working ok , yestaday , whilst scanning [ programmed channels ] in VHF mode , 6 just a single 6 kept crop ing up , scan stopped - it did not freeze , and would resume scan of the inserted freqs when ' told ' to , but shortly put up a 6 and stopped again ! ... so think there is a chip fault , unless anyone has any other advice - moved down onto another BANK , this time with H.F. frequencies programmed , do not scan on these , just manually ' toggle ' threw - was on about half an hour yest eve on the is mode , and [ as yet ] no 6 issue .... .. I have a V. good Yaesu which I mostly use for VHF , so if the AOR runs the HF side without probs. that would do ... but shame it has reverted to the 6 ' trick ' and fear it will spread to the HF use ? .....
Crocus
 
Posts: 23
Joined: Sat Jan 23, 2016 11:47 am

Re: AOR 3000A

Postby Crocus » Thu Aug 10, 2017 10:14 am

bak 2 the old ' tricks ' - .... puts up series of 66666 .... has 'nt frozen YET ... but tht is usually the nxt sanarea .... anyone any ideas on a fix please ? ....
Crocus
 
Posts: 23
Joined: Sat Jan 23, 2016 11:47 am


Return to Radio & Scanner Mods, Manuals and Tips

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 3 guests